Savner du musik til madlavningen eller opvasken

pure-evoke-flowSavner du musik i køkkenet, så kan det være at du skulle overveje at købe en DAB radio. Fordelen ved at vælge DAB frem for FM er bl.a at de fleste DAB radioer, både har FM og DAB modtagelse. Og en DAB radio kan flere ting, der er flere kanaler at vælge imellem og lydkvaliteten er bedre. Der er sket meget med DAB signalet siden det første gang kom i luften, man er f.eks endelig blevet enig om en fælles DAB standard, som DAB+. DAB+ kommer til december herhjemme og samtidig bliver der lukket for det gamle DAB signal, og det gør at mange DAB radioer der er købt før 2011 bliver ubrugelige, da de kun kan modtage DAB signalet og ikke DAB+ signalet. Er din DAB radio kun i stand til at modtage DAB signalet, kunne det måske være en god ide at overveje om du skulle investere i en ny DAB radio, før at signalet skifter, og dermed før at din radio ikke kan bruges mere.

En af de ting jeg nævnte tidligere, at der er flere kanaler at vælge imellem, kan man se bare ved at undersøge hvor mange DAB kanaler DR f.eks har, i forhold til FM kanaler. DR har 11 kanaler i alt, og 7 af dem bliver udelukkende sendt via DAB signalet. Det er et godt eksempel på hvor mange flere kanaler der er på DAB båndet kontra FM båndet. Og da du alligevel ikke fravælger FM ved køb af en DAB radio, da de fleste også har FM modtagelse, scansonic-r3så er der ingen grund til bare at købe en FM radio. En normal FM radio har nemlig ikke DAB modtagelse, og dermed fravælger du DAB. Det er der ingen grund til, DAB bliver kun større og større, i modsætning til FM. DAB signalet bliver stadig udviklet og da det er et digitalt signal, er mulighederne nærmest ubegrænset.

Der findes masser af små fikse DAB radioer, som passer ind i dit køkken. Der er både flotte nymoderne radioer og radioer med retro design. Især Pure, som er et anerkendt mærke indenfor DAB radioer, laver mange af deres radioer med et retro design. Og de forstår virkelig at ramme plet med dem, hvilket har også har gjort at folk anerkender deres kvaliteter, da det ikke kun er designet der lever op til folks forventninger. Resten af radioen følger også med, som f.eks lyden og teknologien.

Der er også danske Tangent, som også er blevet et anerkendt mærke, og som har vundet priser for deres DAB radioer. Der er ingen tvivl om at Tangent hører til blandt sværvægterne i branchen, og det er helt fortjent. Hos Tangent går design og kvalitet hånd i hånd, og der bliver ikke sparet på hverken det ene eller det andet, og alligevel formår de at holde priserne på et acceptabelt niveau.

Hvis man mere er til de mærker man kender for andre ting, og som man måske allerede har haft erfaring med, så kan man også finde dem. Alle de store elektronik mærker, fremstiller også DAB radioer. Mærker som f.eks Phillips, Sony og Pioneer har alle været med fra starten, og har derfor også lavet nogle rigtig gode radioer.

DUAL-IR10-internet-dab-radioVi har her på DAB radio test, afprøvet over 100 forskellige DAB radioer, for gøre dit valg nemmere, når du er på udkig efter en DAB radio. Vi har givet dem alle sammen stjerner i forhold til kvalitet og pris, og vi viser dig hvor du kan finde dem biligst online. Har du nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at lægge en kommentar nederst på siden.

Be the first to comment on "Savner du musik til madlavningen eller opvasken"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*