DAB clockradio. Alarm / Radio clock Alarmradio

Vil du finde den DAB+ radio, der passer bedst til dig og dine behov? Så se her. Vi har nemlig samlet de bedste DAB+ radioer, der har vundet i test. Du kan se dem herunder.

IRC – DAB+/Fm-radio – Sandman Clock Radio (Fås i både sort og hvid)

Dette lille sorte vidunder fra Irc vil redde dine morgener! Kuben er med garanti det blideste vækkeur, du har haft. Du vågner til tonerne af din yndlings radiostation eller til stemmen af din favoritradiovært, og du kan snooze lige så længe du vil. Vækkeuret har et tydeligt lysende display, som gør at du kan se, hvad klokken er selv på den mørkeste novembermorgen.

Sandman Click Radio har et smart og enkelt design, hvor højtalerne er placeret på siden, mens displayet er på forsiden – knapperne finder du på urets overside. Vækkeuret er optimeret til det nye DAB+radiosystem og kan gemme op til ikke mindre end 20 forudindstillinger.

Radioen har en god størrelse på 10 x 11 x 8 centimer og fylder således ikke meget på nat- eller køkkenbordet.

dab+ radio sandman alarm clock

Tangent Alio Junior DAB+

DAB radio fra Tangent i god kvalitet. Den er nem at betjene og har et simpelt flot dansk design. Du kan tilslutte TV, Ipod, Mp3 afspiller og PC til den igennem AUX indgangen. Du kan også bruge den på natbordet, som dit vækkeur, og blive vækket blidt af din favorit radiostation. Den har en “dual” alarm funktion, og kan modtage DAB/DAB+ og FM. Hvis du er træt af at se på din kedelige clockradio, eller hvad du nu har stående på natbordet, så er det her et rigtig godt alternativ. Kan fås i flere forskellige farver.

Tangent Alio Junior DAB+

IRC – Dab+/Fm-radio Microsystem (sort)

Dette lækre mikrosystem fra Irc giver dig et et hav af muligheder inden for musik- og radiolytning. I én og samme enhed får du mulighed får at lytte til cd’er, streame musik via bluetooth samt lytte til dab, dab+ og FM-radio.

Du får også en fjernbetjening med i købet, som gør det muligt for dig at skifte nummer eller eller justere lyden på afstand.

Systemet, som er holdt i stilrene grå nuancer og sort, er arrangeret i tre sektioner; en forstærker og to højtalere. Det hele er lavet i et kompakt og lækkert design, som passer godt ind i både soveværelse, køkken og stue.

Mikroststemet kan spille med en volumen helt op til 10W, og med i købet følger foruden fjernbetjeningen både antenne og strømkabel.

IRC – Dab+/Fm-radio Microsystem (sort)

Sony XDR-C706DBP clockradio

Clockradio med DAB fra Sony,  med et tydeligt og klart display, der ikke efterlader nogen tvivl om hvad der står. Der er 4 alarmfunktioner, og mulighed for 20 faste stationer. Der er de sædvanlige clockradio funktioner, som snooze og sleep. Lyden er god for en clockradio og designet følger også godt med. Den skifter automatisk til sommer og vintertid, når det er den tid på året. Kan modtage DAB, DAB+ og FM radio.

Sony XDR-C706DBP clockradio

PHILIPS AJB4700 clockradio

Simpel PHILIPS DAB clockradio. Den fungere fint, og kan de ting, man kan forvente af en clockradio.
Passer til natbordet, ved siden af sengen, og vækker dig blidt, så du kan få en god start på dagen.
Kan modtage DAB+ og har mulighed for 20 forudindstillede kanaler.
Dimensioner: Bredde 15,2 Cm. Dybde 10,9 Cm. Højde 6,2 Cm. Vægt 400 g.

PHILIPS AJB4700 clockradio

Pure Siesta Idock clockradio

DAB clockradio fra Sangean med Ipod docking station, alarm, automatisk indstilling af ur, kan indsættes SD hukommelseskort så du kan optage, 2 vækketidspunkter, mulighed for at tilslutte hovedtelefoner, 10 faste stationer, stort display, lys i knapperne, klasse D forstærker. En virkelig smart og god DAB clockradio. Der følger fjernbetjening med og den kan modtage DAB+ og FM radio.

Pure Siesta Idock clockradio

Fordele ved en DAB clockradio

En god ting ved en DAB clockradio, er at man udover den normale strømforsyning, også har mulighed for at sætte batterier i, og dermed give dig sikkerhed for at du bliver vækket til tiden, selvom der skulle være en strømafbrydelse. Mange clockradioer med DAB indstiller automatisk tiden, og vil derfor altid vise dig den præcise tid, hvilket gør at du altid bliver vækket til tiden.

En DAB clockradio har også alle normale funktioner, man kender fra andre clockradioer, som f.eks snooze og sleep. Snooze funktionen tillader dig at få nogle ekstra minutters søvn, uden at du først skal til at stille alarmen igen. Og sleep funktionen giver dig mulighed for at falde i søvn, mens radioen kører. Den vil så slukke automatisk efter den planlagte tid. En DAB clockradio har også den vækkefunktion, der gør at du kan blive vækket af musik efter dit valg, og ikke bare en irriterende alarmlyd. Der er dog flere som måske ikke vågner ordentligt uden at få en rigtig alarmlyd, og derfor kan det være en god ide lige at tænke over det, før man indstiller alarmen.

Den første clockradio så dagens lys i 1928, og blev lavet af Joseph Boluva, men den første clockradio med både radio, ur og alarm kom først i 1940. Det var James Reynaldo der designede den. Hans motivation var at, han synes det var meget irriterende at blive vækket af den høje alarmlyd, og derfor tænkte at det ville være en god ide, at integrere alarm og radio i det samme produkt, så han kunne vågne til musik. Siden da er der sket meget, og i dag kan man få clockradioer i alle mulige former og forskellige designs.

En DAB clockradio er det nyeste indenfor clockradioer, og giver dig alle de ting du kender i forvejen fra de “gamle” clockradioer, samtidig med at du får mulighed for at høre DAB radio også. Det er også muligt at få en clockradio med DAB og f.eks CD afspiller, eller Bluetooth. Der er mange muligheder, men de fleste mennesker foretrækker en simpel og brugbar clockradio, som er nem at betjene. Og jo flere funktioner en DAB clockradio har, jo flere knapper er der også at vælge imellem. Derfor vil det være en god ting, at gøre op med sig selv, før man køber en DAB clockradio, om man kun skal bruge den til vækkeur, eller om man også skal bruge den til at lytte til musik i løbet af dagen. Hvis det første er tilfældet, så skal du gå efter en simpel og brugbar clockradio med DAB, uden for mange funktioner. Generelt er det sådan at, jo flere funktioner den har, jo mere koster den også. Er du derimod ude efter en clockradio med DAB, som du også gerne vil bruge til mere end bare et vækkeur om morgenen, så kan det være værd at overveje hvilke andre funktioner den også skal have. Det kunne f.eks være at du gerne vil have mulighed for at høre dine CDér på den, eller måske vil du gerne streame musik på den via Bluetooth.

Her på siden har vi testet en masse DAB clockradioer, og givet stjerner til dem vi gerne vil anbefale. Så tag et kig, og se om der er noget du kan bruge. Du er meget velkommen til at lægge en kommentar nederst på siden, eller til at stille spørgsmål om produkter. Vi vil gøre vores bedste for at give dig et godt og brugbart svar.