DAB antenne

Langt de fleste steder i Danmark er der god dækning til modtagelse af DAB radio, men der er stadig steder hvor det kan knibe lidt, og hvor at den rigtige DAB antenne kan gøre en forskel.

Sinox CTV720 ude antenne

Sinox dab antenne

Smart lille udendørs DAB antenne til modtagelse af TV og DAB radio. Den er nem at sætte op med det tilhørende flex beslag, som gør at du kan sætte den op, næsten hvor som helst. Den har en indbygget forstærker til at gøre signalet bedre, og den fylder ikke meget i landskabet. Passer fint til f.eks sommerhuset, campingvognen, og altanen. Du kan selvfølgelig bruge den lige hvor det passer dig.

Bedømmelse: 4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

til butik


Vivanco TVA 402 DVB-T-Antenne

Vivanco TVA 402 DVB-T-Antenne

Supersmart fleksibel full HD TV, DVB-T, DVB-T2 og DAB antenne. Denne antenne kan du nærmest montere lige som du har lyst, liggende, hængende på væggen eller stående på den medfølgende fod. Den bruger den nyeste 48 dB forstærkerteknik, og har 360 grader modtagelse grundet sit smarte design.

Bedømmelse:4 out of 5 stars (4 / 5)


One for all SV 9360

One for all SV 9360

DVB-T og DAB antenne med 45 dB forstærker til at øge kvaliteten af signalet. Støjfiltre gør at kun billedsignalet forstærkes og ikke støj. Udover at du kan bruge den til at modtage DAB signalet, så kan du også modtage digital TV med den. Den har både analog og digital modtagelse og der følger 2 M antennekabel med.

Bedømmelse:4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)


One for all SV 9153

One for all SV 9153

Stueantenne til skarp modtagelse af DAB, FM og DVB-T signalerne. Den er lavet med 2 teleskopantenner for bedre modtagelse, med 45 dB forstærker, og trinløs regulering. Antenneringen kan drejes og vippes, alt efter dit behov. Den har et pænt design i pianosort og kan modtage DAB, DAB+, DVB-T, UHF, VHF og FM(skal bruge en adapter til FM).

Bedømmelse: 4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)


Hama DAB/DAB+ Magnetfodsantenne

Hama DAB/DAB+ Magnetfodsantenne

Kunne du tænke dig at høre høre DAB radio i din bil, så er der en DAB antenne til dig her. Den har magnetfod, så den er lige til at montere enten på taget, eller karosseriet af din bil. Den giver en god og klar modtagelse af DAB signalet og der følger 3 M. kabel med. Den kan modtage DAB og DAB+.

Bedømmelse: 4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)


Alpine 245 KAE225DA

Alpine 245 KAE225DA

DAB antenne lige til at montere indvendigt på ruden af din bil. Den giver en ganske udmærket modtagelse af DAB signalet og er meget praktisk og nem at montere. Passer bl.a til Alpine EZI-DAB og til Alpine DAB RADIO CDE-136BT.


Tivizen Radio

Tivizen Radio

En smart lille DAB modtager, som passer til de seneste Iphone, Ipad og Ipod modeller. Nem at tilslutte og fylder ikke ret meget, så du kan tage den med dig på farten. Den laver dit Apple produkt om til en mobil DAB radio, som ikke kun kan modtage digital radio, uden brug af internet, men også teksterne og billeder og alt hvad der bliver sendt digitalt til den over DAB signalet. Du kan stoppe og starte programmerne, som det passer dig med optageknappen, og du kan hente en gratis app til den i Apple App Store.

Bedømmelse:4 out of 5 stars (4 / 5)


Der er over 98% udendørsdækning i Danmark og der er 95% dækning indendørs på modtagelse af DAB signalet. Det vil sige at for klart størstedelen af brugerne, er der dækning. Det kan dog svinge lidt i kvaliteten af dækningen. Du kan prøve at indtaste din adresse her, og se hvor god dækning der er lige præcis hos dig.
Det kan være afgørende for kvaliteten i dit signal, om du bruger den rette antenne. Mange DAB radioer er udstyret med en såkaldt teleskopantenne, og det kan sagtens fungere, men det kan også give problemer, især hvis det er indendørs den bruges. Bruger du din DAB radio indendørs, i jordhøjde og langt fra senderen, og med en standard teleskopantenne, så vil der være en god chance for, at kvaliteten ikke er i top på signalet. Her kan det anbefales at kigge, om der er mulighed for at tilslutte en anden DAB antenne, til din DAB radio, da det kan øge kvaliteten væsentligt.

Et andet problem er at, mange tror at DAB radioen skal tilsluttes FM antennestikket. Det skal den ikke, DAB radio modtages ikke på FM båndet, men på TV båndet. Problemet i det, er at DAB signaler i Danmark hovedsageligt er moduleret lodret, og TV signalet ofte er moduleret vandret, og derfor kan man ikke benytte sin TV antenne til modtagelsen.
Har du kabel TV kan det ikke lade sig gøre at få DAB signalet med ind sammen kabel TV signalet, da DAB signalet sendes meget tæt på frekvenserne, hvor TV signalerne ligger, og det vil så kunne give forstyrrelser, både på TV og DAB radio.
Har du planer om at sætte en udvendig antenne op til modtagelsen af DAB signalet, og har du i forvejen kabel TV,  vil det være en rigtig god ide at undersøge det nærmere, da der de fleste steder er nogle restriktioner angående opsætning af udvendige antenner.

Vi viser her vores udvalgte DAB antenner, som vi mener er de bedste i den prisklasse de ligger i.
God fornøjelse med at kigge nærmere på udvalget og vi håber at du finder noget du kan bruge.