DAB autoradio

Kan du lide at høre radio eller bare at lytte til musik, mens du kører bil, så er det nok værd at overveje, om du skal købe en autoradio med DAB. Med en DAB bilradio kontra en FM radio, kan du vælge imellem et utal af kanaler, og der kommer flere og flere. Og ikke nok med at der er flere kanaler at vælge imellem, så vil din bilradio også få flere funktioner, hvis den har DAB modtagelse. En DAB bilradio viser dig f.eks hvilket musiknummer du lytter til, og hvem der har lavet det. Hvor mange gange har man ikke prøvet at sidde i bilen, og vente på at de sagde hvem det var der spillede. Det slipper du for, når du har en DAB autoradio. På en bilradio med DAB står informationerne på displayet.

Alpine CDE136BTtestvinder

Alpine CDE136BT

Lækker Alpine DAB bilradio med CD afspiller og indbygget Bluetooth, så du kan bruge din mobiltelefon håndfrit eller du kan streame musik via din smartphone. Du kan også tilslutte din Iphone/Ipod og der er USB port og AUX indgang på fronten. Der er virkelig mange funktioner du kan vælge imellem bl.a kan du give en passager kontrol over musikken via Iphone/Ipod og du kan oplade din telefon via USB porten. Forstærkeren har en effekt på 4×50 W og giver en god lyd. Kan modtage DAB, DAB+ og FM radio. Husk du skal have en DAB antenne til din bil, for at modtage DAB signalet.

Pioneer AVH-X3600DAB

Pioneer AVH-X3600DAB

Bilradio med DAB og en dejlig stor 6,1 tommer touch skærm, så du kan se film og andet på den. Du kan afspille DVD’er så der er noget at underholde passagererne med, eller hvis du selv har brug for en pause fra kørslen. Der er også mulighed for afspille direkte fra din USB nøgle eller streame via Bluetooth, som selvfølgelig også kan bruges til din mobiltelefon. Man kan mixe sin musik ved hjælp af Pioneer’s Mixtrax software, som også kan fås som en app. Der er også CD afspiller og AUX indgang til at tilslutte din smartphone eller Mp3 afspiller. 4X50 W udgangseffekt. Kan modtage DAB, DAB+ og FM radio med RDS.

Pioneer DEH-X6600DAB

Pioneer DEH-X6600DAB

Autoradio med DAB, USB og AUX indgang, som du bl.a kan bruge til at styre din smartphone eller Mp3 afspiller. Du kan skifte farve på displayet og forudindstille op til 24 kanaler. Der er CD afspiller og den kan afspille Mp3 og WMA filer og har pioneer’s mixtrax software installeret. 4X50 W udgangseffekt. Kan modtage DAB, DAB+  og FM radio med RDS.

Du bestemmer også selv hvilken type musik du vil høre, hvis du har en DAB autoradio, og med det udbud der er af kanaler, kan du vælge imellem alle genre. Der er alt, lige fra klassisk musik til hård rock. Der er også masser af kanaler, hvor det ikke drejer sig om musik, og hvor de tager mere alvorlige emner op, eller programmer hvor de laver forskellig slags sjov, hvis du trænger til et godt grin mens du kører. DAB signalet er digitalt, og giver dig en meget mere klar gengivelse af lyden end FM signalet, og du slipper for det obligatoriske “støj” som de fleste har oplevet med deres FM radio.

En DAB autoradio har også automatisk indstilling af kanaler, så det betyder også at du slipper for at sidde, og skifte imellem de forskellige frekvenser, for at finde det bedste signal under kørslen. Alle der kører bil og lytter til radio imens, har prøvet på længere ture, at signalet på deres FM radio lige pludselig bliver dårligt, fordi at man er kommet for langt væk fra senderen. Det er endnu et problem der ikke opstår, når du har en bilradio med DAB. Så ikke nok med at du får et meget større udvalg af radiokanaler og en bedre lyd, så er det også godt for trafiksikkerheden, da du altid kan koncentrere dig om kørslen.

Man skal huske at hvis man sætter en bilradio med DAB i sin bil, så skal man også have en DAB antenne til bilen. Det kan du finde under DAB antenner her på vores side eller du kan trykke her. De fås i flere forskellige modeller, og vi har udvalgt 2 af dem, som vi mener lever op til de flestes krav.
Desværre er det danske marked ikke så stort for DAB autoradioer endnu, men det vokser hele tiden, og efterhånden som DAB bliver mere og mere populært, så kommer der også flere og flere på markedet. Det betyder dog også, at vi ikke har kunne teste så mange af dem som vi gerne ville, men vi har fundet nogle stykker, som vi gerne vil anbefale, da de lever op til vores kvalitetskrav her på dabradiotest.dk.