DAB antenne – Hvad er vigtigt for en god modtagelse af DAB signalet

Sinox CTV720

Udendørs DAB antenne

Det er vigtigt at sørge for, man har den rigtige DAB antenne til modtagelsen af DAB signalet, da der kan være stor forskel på kvaliteten af de forskellige DAB antenner. Vi har derfor testet en masse DAB antenner og udvalgt dem, der lever op til vores kvalitetskrav. Dem kan du finde under “DAB antenne” eller du kan trykke her. Det er især vigtigt med den rigtige DAB antenne, hvis du lytter til DAB radio indendørs, da fleste bruger den antenne, der sidder på deres DAB radio i forvejen, og det er i mange tilfælde ikke den bedste. De fleste DAB radioer kommer med en såkaldt teleskopantenne, og det kan være begrænset, alt efter hvor man bor henne, hvor godt de modtager signalet. Du kan se hvor god signaldækning, der er på din adresse, hvis du trykker her.

 

DAB stueantenne med 360 grader vinkel

DAB stueantenne med 360 grader vinkel

Hvis du derimod allerede ejer, eller leder efter, en DAB radio uden en teleskopantenne, men som skal sættes i antennestikket, så er der god mulighed for, at du ikke behøver at købe en DAB antenne, da mange allerede har en antenne, som kan modtage det digitale signal. Hvis du bor i hus, så kan det være at din tagantenne kan modtage det, og hvis du bor i lejlighed, er der god chance for, at der allerede er sørget modtagelse af det DAB signalet.

Hama DAB+ Magnetfodsantenne

DAB magnetfod antenne til bilen

Er du på udkig efter en DAB autoradio, skal du også sørge for at finde en DAB antenne til din bil. De fleste biler er udstyret med en FM antenne, og den kan du ikke bruge til modtagelse af DAB signalet. Hvis du vælger at skifte til DAB, så er der flere muligheder for hvilken slags antenne, du kan bruge. Der findes både DAB antenner som du kan montere uden på bilen, som en normal FM antenne, men der findes også DAB antenner som kan monteres i kabinen. Hvis du normalt bevæger dig i et område hvor der er god dækning, så kan du i de fleste tilfælde, vælge den nemme løsning, med en DAB antenne monteret i kabinen. Hvis du derimod bevæger dig meget i områder med mindre god dækning, så vil det være god ide, at gøre lidt mere ud af det, og montere en uden på bilen. Selvom du skal montere en DAB antenne uden på bilen, behøver det ikke at være besværligt, der findes modeller med kraftig magnetfod, som du kan sætte på karrosseriet, og dermed give dig en god, og kraftig modtagelse af DAB signalet. DAB radio bliver mere og mere populært herhjemme, ligesom i resten af Europa og indenfor en årrække vil DAB være standard i de fleste biler, og FM vil langsomt glide ud. DAB giver store fordele, i og med at signalet er digitalt, og derfor rummer mange flere muligheder, som f.eks flere kanaler at vælge imellem, bedre kvalitet og flere oplysninger på displayet til lytteren.

Be the first to comment on "DAB antenne – Hvad er vigtigt for en god modtagelse af DAB signalet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*