Sådan tester du dine gamle vinterdæk

Rød bil i sneen

Er du på bar bund, når det kommer til valg af de bedste vinterdæk? I denne guide kan du finde svar på hvordan du kan vælge de bedste vinterdæk, så du kan køre trygt i den kommende vinter.

Måske kan du sagtens bruge de vinterdæk, som du allerede har i garagen. Det afhænger af mønsterets dybde og alderen af dækkene. Mønsterdybden skal være på mindst 1,6 millimeter.

Vinterdæk estimeres til at kunne holde mellem fire og otte år, men det anbefales ikke at bruge dem i mere end otte år, da vinterdæk produceres af organisk materiale. Vinterdæk har et DOT-mærke, som er et aldersmærke, der kan hjælpe dig, hvis du er i tvivl om hvornår de blev produceret.

Tjek sammenligninger af vinterdæk

Nettet er din ven, når det kommer til at få svar på valg af de bedste vinterdæk. Du kan naturligvis tjekke alverdens vinterdæk efter en række kriterier, men du kan også lade andre gøre det for dig. Tjek en oversigt med vinterdæk bedst i test, og bliv hjulpet godt på vej til valg af de bedste vinterdæk.

Højere pris betyder ikke stærkere vinterdæk

Du kan finde vinterdæk til mange forskellige priser, og det er vigtigt at pointere at billige dæk som regel er lige så stærke som dyrere dæk. Forskellen ligger ofte i udviklingen og hvor avancerede dækkene er i forhold til det helt nye inden for vinterdæk.

Hvorfor kommer der nye former for vinterdæk hvert år?

Vinterdæk producenter præsenterer hvert år nye dæk, og det skyldes den seneste udvikling inden for brugbare mønstre samt teknologi. Før i tiden gik man efter at vinterdæk skulle være smallere end sommerdæk, men sådan er det ikke længere den dag i dag.

Gå efter dæk som klarer sig godt på våde veje

I Danmark er det vigtigt at din bils vinterdæk kan holde din regn, sne og slud. Undgå at komme ud på glatis, når der opstår is på vejene i Danmark, og sørg for at dine vinterdæk kan køre på en våd vej.

Hvornår bør man skifte vinterdæk?

Det handler ikke som sådan af valg af vinterdæk, men vi håber at den ovennævnte information hjælper dig godt på vej til valg af vinterdæk. Til sidst vil vi blot give dig information om hvornår du bør vælge at skifte de vinterdæk, som du har fundet frem til. Her kan vi fortælle at FDM anbefaler at skifte over til vinterdæk før udgangen af oktober måned.