Sådan hører du radio i dag

Blå dabradio

For ikke mange år siden var den eneste mulighed for at høre radio den almindelige analoge radiotjeneste, kaldet FM. Her skulle du ramme en bestemt frekvens præcist på din radio, da hver kanal rammer en bestemt frekvens. Det kunne i nogle tilfælde være svært at finde de forskellige frekvenser og give støj på linjen.

I dag er der forskellige muligheder for at høre radio, hvor lyden og kvaliteten er bedre end på den gamle analoge radiotjeneste. Læs med her og se hvordan du kan høre radio på en moderne måde.

Hør DAB-radio

DAB-radioer er digitale radioer, hvor kanalerne bliver kodet ind. Du skal altså ikke indstille en frekvens, men blot vælge på en lang liste med kanaler. Fordelen ved denne radio er, at der ikke vil være støj eller ustabile frekvenser. Det er stadig muligt at høre radio på den gamle FM-frekvens, men man går dog mere og mere over til den digitale måde at høre radio på. Så hvis du vil være med fremme og ikke lige pludselig være fanget i det analoge signal, som ikke virker, skal du snart til at kigge efter en DAB-radio.

En DAB-radio kan fås i alle prisklasser og med et design for enhver smag. Du kan finde mange test af de forskellige tilgængelige radioer, så du kan finde den bedste og den som passer dine behov.

Radio på soundbar

En soundbar giver dig mulighed for at høre radio fra din telefon eller computer og stadig opnå god lyd. Du får i mange tilfælde faktisk en bedre lyd end fra en traditionel radioafspiller.

En soundbar er en højtaler, som kan sluttes til mange forskellige enheder. Den kan sluttes til dit TV, din telefon eller din tablet. Lyden fra en telefon eller tablet er oftest ikke af høj kvalitet, så går du op i god lyd, er en soundbar en god investering.

Du kan høre digital radio fra tablet og telefon over internettet. Ved at tilslutte en soundbar giver det dig mulighed for at høre radio på en moderne måde. En soundbar kan tilsluttes med bluetooth eller med et kabel. Hvis du hører radio på din telefon, vil det være en god ide at kunne tilslutte via bluetooth. Man er ofte afhængig af sin telefon og det kan hurtigt blive irriterende, hvis telefon skal være tilsluttet soundbaren med et kabel.Når du skal købe en soundbar, skal du overveje, om du kun vil bruge den til at høre radio eller også til andre ting. Hvis det kun er til radio, behøver den ikke nødvendigvis at være af topkvalitet. Hvis du derimod går meget op i musik og lyd generelt, kan det være en god investering at købe et kvalitetsprodukt.