DAB modtager – DAB tuner – DAB radio. Er der forskel på betydningen af de 3 ord

DAB modtager – DAB tuner – DAB radio. Kært barn har mange navne, men er der virkelig ikke nogen forskel på betydningen af de 3 ord?
Sony CMT-BT60BNej det er der ikke, det eneste man kan sige, er at nogle måske kan forbinde ordet, DAB modtager, med en DAB antenne, i stedet for en DAB radio, men i bund og grund, er det bare et andet ord for DAB radio. DAB tuner kommer fra det engelske ord “tuner”, og i denne sammenhæng betyder det, at man kan indstille på frekvenserne den modtager, altså ligesom når du indstiller din radio til f.eks at tage P3, eller en anden radiostation, så “tuner” du imellem kanalerne.

Det mest brugte ord er DAB radio, hvilket alle ved hvad betyder, i hvert fald den sidste del af det “radio”. DAB står for Digital audio broadcasting, og blev første gang sendt i Europa i 1995, af det engelske BBC – British broadcast coperation. Siden er det blevet mere og mere populært, men har dog også haft en del modgang. Bl.a på grund af formatet DAB, har der været lidt modgang, da det f.eks kræver mere kraft fra senderne end hvis det er FM signalet. Derfor har man også valgt mange steder i verdenen, at overgå til det nye DAB format DAB+ som giver bedre kvalitet, og som skal bruge mindre kraft. Det vil også ske herhjemme til december i år, hvor man lukker for det “gamle” DAB signal og kun sender i DAB+ formatet. Det vil betyde, at en stor del af de DAB modtagere, der er købt før 2011 vil blive ubrugelige, da de kun kan modtage DAB og ikke DAB+.

One for all SV 9153Det er også blevet vedtaget, at hvis der i 2018 er 50% af de samlede radiolyttere i Danmark, der lytter med via DAB+ signalet, så vil FM signalet blive lukket ned i 2019. Det siger bare noget om, hvor meget man forventer sig af DAB+ formatet, som også åbner for en hel del flere muligheder, end det nuværende DAB signal. Så hvis du ikke har dig en DAB modtager, er det måske på tide at overveje, om du skulle investere i sådan en. Vi har her på siden testet over 100 DAB tunere, og vi tester løbende flere. Vi viser dem, som vi synes lever op til vores kvalitetskrav, og vi giver dem karakterer i form af stjerner, under hvert produkt. Vi har både testet stationære, bærbare, clockradioer, autoradioer, antenner og hvad vi nu ellers har fundet af DAB modtagere. De findes i mange afskygninger og former, og det kan være svært at vurdere, hvornår det er en god DAB modtager og hvornår det ikke er. Derfor har vi gjort det nemt for dig, ved simpelthen at teste alle de DAB modtagere, vi har kunne få fingre i. Har du spørgsmål eller en kommentar, er du meget velkommen til at skrive til os. Du kan finde en kommentarboks nederst på alle siderne.

Be the first to comment on "DAB modtager – DAB tuner – DAB radio. Er der forskel på betydningen af de 3 ord"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*