Udgået modeller

Modellerne på denne sektion er produkter, som vi ikke længere kan finde til salg i butikkerne.
Derfor fungerer sektionen mest som til en form for opslagsværk. Gå til forsiden, hvis du er på jagt efter en sprit ny DAB+ radio.

Testvinder

Scansonic R3

Scansonic R3 med LED displaySuperflot og lækker DAB radio, med rigtig god lydkvalitet, og 4 linies OLED display som står knivskarpt. Den ligger i en fornuftig prisklasse, hvor den virkelig skiller sig ud fra mængden, med sit flotte design i højglans, og med sin gode lyd. Den har udover dette, også en masse spændende funktioner, som radiotekst, vækkefunktion, FM tuner med RDS, indstilling af skarpheden i displayet og en masse andre funktioner. Den vil pynte i ethvert hjem, og er skabt til folk, som går op i kvalitet.

Netværks musikafspiller

Original Pure Evoke Flow Netværks musikafspiller

evokeflowtrendyphone

Flow teknologi til intetradio. Du kan genhøre programmer, podcasts og media streaming fra en computer tilsluttet via. WiFi.
Ipod og MP3 afspillere kan tilsluttes.
Netværksafspilleren har touch knapper og et fint OLED display

OXX Clip pocket DAB+

OXX Clip pocket DAB+ Radio Rubber Sort

OXX Clip pocket DAB+ Radio Rubber Sort2. generation af OXX lommeradio med DAB. Der følger høretelefoner med som er specielt udviklet til netop denne DAB radio. Udover at lyden er ganske god for sådan en lille radio, så har den også et pænt design og en god modtagelse af DAB signalet. Den har nogle smarte funktioner, som f.eks genopladeligt batteri, timer og tastaturlås. Kan modtage DAB+ og FM radio

Alpine 245 EZIDAB

Alpine 245 EZIDAB

Alpine 245 EZIDAB

Praktisk DAB modul som du kan tilslutte den bilradio du har i forvejen, og dermed lave den om til en DAB autoradio. Du kan tilslutte din Iphone/Ipod til modulet. Nem at installere via f.eks trådløs FM sender eller antennekabel og den passer til alle modeller og typer. Det eneste der kræves er at din autoradio har RDS. Husk du skal have en DAB antenne til din bil, for at modtage DAB signalet.

 

 

 


Fra d. 1. December 2014 blev DAB signal ændret, til det
nye DAB+. Det betyder at hvis du har en ældre DAB radio, er det på tide at
kigge efter et godt DAB radio tilbud.
Radioer der er solgt før 2011 kan højst sandsynligt ikke modtage det nye signal, og
det betyder at du ikke vil kunne høre DAB radio mere fra d. 1. December 2014, hvis du har sådan en.
Årsagen til at der bliver skiftet fra DAB til DAB+ er, at der vil komme mange
flere kanaler og kvaliteten vil blive forbedret. Det betyder bl.a At DR vil kunne få rykket deres kanal, P4 hen på DAB signalet også. Den er indtil videre kun i FM format, eller via computeren.

Testvinder

Oxx Digital Flighttestvinder

Oxx Digital Flight

Leder du efter en flot og stilfuld DAB radio med dock til din Iphone/Ipod, så er OXX Digital Flight værd at overveje. Og går du op i lydkvalitet, så er dette også et godt valg. Den har de normale funktioner, som alarm med snooze og faste stationer.
Der følger fjernbetjening med til den, så du kan betjene den på afstand. Dog skal man lige notere sig, at Ipod/Iphone docken er et 30 pin ladestik, som virker til de modeller, der har samme type ladestik, som f.eks Iphone 4 og Iphone 4S og ældre modeller, men IKKE til Iphone 5.

 

Bedømmelse: (4.5 / 5)

Sony XDR-S40DBPR

Sony XDR-S40DBPR

Sony DAB radio med LCD display der kan “rulle teksten”. Den kan køre på batterier og alm. strøm, og du kan tilslutte dine hovedtelefoner. Den har et letvægtsdesign, der gør at den er nem at tage med sig, og den advarer dig, hvis den er ved at løbe tør for strøm. Du kan gemme op til 20 kanaler på den og den kan fås i hvid, sort eller rød. Kan modtage DAB, DAB+ og FM radio.

 

Bedømmelse: (4 / 5)

Sangean DPR-34

Sangean DPR-34

Supersmart lille håndholdt DAB radio, med indbygget genopladeligt Lithium batteri for ekstra spilletid. Den har derudover også sleeptimer, RDS, signalstyrkeviser, strømindikator, og indbygget teleskopantenne.
Det indbygget Lithium batteri giver dig en solid bærbar DAB radio, som kan spille i mange timer, og er lige til at sætte i stikkontakten, for at lade op igen. Kan det blive nemmere at få sin favoritmusik med sig! Kan modtage DAB + og FM radio og fås i hvid, rød eller sort farve.

 

Bedømmelse: (4 / 5)

Sony XDR-DS16IPN

Sony XDR-DS16IPN

Smart DAB radio tilbud med Iphone/Ipod dock til de seneste modeller. Den har clockradio funktion og kan vække dig med lige det musik, som du vælger. LCD displayet kan du selv indstille lysstyrken på og der er lydindgang til din Mp3 afspiller. Den giver en klar og god lyd i stereokvalitet. Der følger fjernbetjening med og den kan modtage DAB, DAB+ og FM radio.

 

Bedømmelse: (4 / 5)

 

Oxx Classic Vertical – FM + DAB + internet

Oxx Classic Vertical - FM + DAB + internet

Denne Classic Vertical DAB radio fra OXX giver dig en god lyd, i forhold til sin størrelse, med en god bas i. Det simple, men flotte design gør den utrolig nem at betjene, og det knivskarpe OLED 4 linies display, gør at du ikke er i tvivl om de forskellige funktioner.
Den har alle de normale features, som f.eks forudindstillede kanaler, indgang til Mp3/Ipod, udgang til hovedtelefoner og alarm med snooze funktion.
Derudover kan den også kobles på netværk, både trådløst og med kabel, og den understøtter alle de forskellige formater, som f.eks Mp3, WMA, M3U, UPnP, Podcast og On Demand. Kan modtage DAB+ , FM radio og internet radio.

 

Bedømmelse: (3.5 / 5)

Pioneer X-CM31DAB-K

Pioneer X-CM31DAB-KLækkert mikrosystem med DAB fra Pioneer. Der er god lyd og masser af muligheder med bl.a Iphone/Ipod dock og USB tilslutning til f.eks din Ipad, den oplader også samtidig Ipad'en igennem USB kablet. Der er CD afspiller og mulighed for op til 40 faste radiostationer. Du kan også tilslutte høretelefoner til den, så du kan høre din musik uden forstyrrelser. Den kan modtage DAB, DAB+ og FM radio. Fjernbetjening medfølger.

 

Bedømmelse: (4 / 5)

Imperial DABMAN 40 DAB+

Imperial DABMAN 40 DAB+-RADIO

Smart DABMAN 40 bærbar DAB radio med LCD display hvor lyset kan justeres. Kan køre på både 230v og C-batterier.  Den har timer og vækkeur med sleep funktion, som kan indstilles til forskellige tidspunkter i alle ugens dage. Der er mulighed for 30 faste kanaler og det store 3″ display giver dig også mulighed for supplerende DAB+ tjenester som f.eks radiotext. Den har en jackstik audio indgang og kan også hænges på væggen. Kan modtage DAB/DAB+ og FM radio.

Bedømmelse: (4 / 5)

Hvad er en DAB radio

En DAB radio er en radio som kan modtage det nye digitale radiosignal, som
med tiden skal erstatte de gamle FM radio signaler, og på den måde skabe
bedre lydkvalitet, men også bedre vilkår for dem som laver radio. Det bliver
meget lettere med det nye DAB+ signal, at få udgivet sin radiostation via en
rigtig radio, da der bliver frekvenser at vælge imellem.

Hvilken radio skal jeg købe

Der findes et stort udvalg af forskellige DAB radioer, og det er helt op til dig, at
finde ud af hvad du har brug for. Hører du mest radio i bilen, men ikke synes at udvalget og kvaliteten, er god nok med de FM radiokanaler, der er igennem en normal bilradio? Så skal du ud og have dig en DAB radio til bilen.

Det kan også være du stadig har en stor samling af CD’er, som du stadig nyder
at høre, så kan du gå efter en DAB radio med CD afspiller. På den måde vil du
både kunne høre alle de forskellige radiokanaler, men du vil også kunne høre
dine CD’er. På den måde slipper du for, at have flere forskellige enheder
stående derhjemme.

Er du med på moden, og har en smartphone? Så vil et DAB radio tilbud med Bluetooth
sikkert være en god investering for dig, da du har mulighed for at afspille
musik igennem den via Bluetooth. Det er altså ikke bare en radio, men det
bliver også til en Bluetooth højtaler.

Er du til Apple’s produkter, og bruger dem fuldt ud? Så er der også den
perfekte mulighed for dig her. Når du skal ud og finde et godt DAB radio tilbud,
kan du lede efter flere forskellige modeller af radioer, der understøtter
Airplay. Med Airplay kan du som med en Bluetooth DAB radio, høre musik
igennem højttaleren, uden at skulle sætte den til med et kabel. På den måde
slipper du både for, at have en masse grimme kabler liggende, men også for at
have flere forskellige enheder.

Hvis du leder efter en radio, som du også kan bruge til, at lade din smartphone
med, så skal du have en DAB radio med dock. Igennem docken på radioen vil du
kunne lade din smartphone, men du vil også kunne afspille musik ud igennem
den. Dette er også en god investering, når du er på udkig efter et godt DAB
radio tilbud, hvis du enten skal have en DAB radio for første gang, eller hvis din
gamle snart ikke virker mere pga. Det nye signal.